Lia Linea, Natascha Linea, Novah Noice

Forskelsbehandling?

26. april 2017

Jeg tror mange forældre går i en frygt for at opdrage ens børn forskelligt så de når de bliver ældre føler at de måske har fået mindre end ens søskende eller måske har fået strengere regler end de andre i søskendeflokken. – Dette er en oplevelse som jeg i den grad kender da jeg virkelig føler jeg har fået meget mindre end mine andre søskende igennem hele min opvækst.

Måske også derfor det er så vigtigt for mig ikke at gøre forskelig behandling på mine børn, Fx Lias første fødselsdags fest for børnehaven vil blive større end de andre og det samme vil Novahs <3 – Så Novah ikke føler at det kun er hans søster som får en stor fest (mere om Lias fødselsdags fest senere)

Men skal man ikke bare lave en lille smule forskels behandling på sine børn? Det er der jo mange forskellige meninger om? – Jeg syntes det personligt IKKE for hvorfor skulle man egentlig det? og så risikere en masse dårlige dage men en masse skænderier fordi den ene må noget den anden ikke må.  Fx har vi her i huset en “Lia dag” og en “Novah dag”  de to dage bestemmer børnene helt selv hvad de vil, nu det jo så mest Lia der bestemmer da Novah ikke er gammel nok til at forstå dette endnu. men Lia bestemmer hvad vi skal Lave, hvad vi skal spise og hvad tid hun vil komme i seng. og selvom Novah ikke forstå dette koncept endnu så har han stadig sin dag, fordi så er han vand til at det Lia har det har han også bare på hans præmisser istedet. – For selvom han ikke forstår det endnu tror jeg det er vigtigt han om fx 6-12 Mdr ved at dette er hans dag og den dag han må bestemme.

Nå man tilbage til det oprindelige emne. skal man gøre forskel på børn? Nej det syntes jeg ikke man skal man skal sætte samme grænser og regler for dem, fx må Lia tage ud og drikke når hun  er 15 så skal jeg ikke give Novah lov når han er 14. osv – jeg syntes det er vigtigt med faste regler og ens regler. hele vejen igennem deres barndom og ungdom og også i deres voksne liv.

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar