Natascha Linea

Hvor går den etiske grænsen?

28. april 2017

Verdens teknologi er simpelthen alt for fascinerende hvor er det vildt alt det vi kan i dag når vi nu runder år 2017 – Men hvornår stopper denne fremskredne teknologi? Hvor meget skal teknologien blande sig, og skal vi ikke lade naturen gå sin gang bare en gang imellem, uden at vi hele tiden skal opfinde maskiner og elektroniske dimser så vi kan styre alt omkring os, skal vi ikke bare lære og acceptere at der er nogle ting vi bare ikke kan styre og der er nogle ting som vi ikke er herre over? – Jeg syntes personligt snart at vi blander os alt for meget. Jeg syntes det er fantastiske enlige og syge kan få børn, men jeg syntes så det er forfærdeligt at man kan fravælge børn helt op til uge 21 hvis de mangler en finger! – Eller har en lille bitte gen fejl som ikke betyder noget. – Hvornår begynder vi så at fravælge børn i graviditeten fordi de har ADHD? Eller fordi de er Ordblinde? – Nu vil folk nok sige at det ikke er det samme. Men det er det jo? Du kan have et godt Liv selvom du mangler en fod. og du kan have et godt liv selvom du har ADHD. – Jeg kunne godt frygte nogen familier kunne finde på at fravælge børn ved ADHD, Ordblindhed og andre milde diagnoser hvis man kunne se dem i graviditeten. Jeg syntes personligt at vælger man at få et barn, så vælger man et barn ligemeget hvad. Man vælger et barn med alle deres små skævheder og evt sygdomme. – Self er barnet dødsyg eller vil leve i smerter så er det forældrenes eget valg, men ved fx Downs, eller andre sygdomme hvor man sagtens kan have et velfungerende liv syntes jeg ikke det burde være lovligt at få barnet fjernet.

Vi kan vælge Kønnet på vores barn, og redde børn der er født meget for tidligt. Men hvor går den etiske grænse? Hvornår skal vi sige at vi ikke vil pille mere ved naturen og hvonår skal vi lade børn dø og sige til forældrene at man ikke kan hjælpe barnet da det er født for tidligt, er der nogen grænse for hvor meget videnskaben skal blande sig? – Har lige set en video hvor en maskine vil prøve og redde børn helt ned til uge 20, men skal vi det? Hvor mange skader vil dette barn få som men efter den fortidlige fødsel? Skal vi bryde så meget ind i naturen og redde så meget for tidlig fødte børn? – Kan sagtens sætte mig ind i hvor smertefuldt det er at miste et barn halvejes ind i graviditeten, men det er naturens gang at man en gang imellem mister et barn, jeg tror på at kroppen frastøder barnet enten for at passe på moderens krop eller fordi barnet er svagt på den ene eller anden måde. – Jeg mener ikke man skal redde børn så tidligt i graviditeten, jeg mener at man må lytte til naturen til en vis grænse. Jeg mener personligt grænsen ligger omkring uge 30 + –  Men sådan er vi alle jo så forskellige. Self stod man i situationen ville jeg jo gøre alt for at lægerne skulle redde ens baby, men nu hvor jeg ikke har stået i den situation så har jeg jo nogle holdninger til det. – Jeg syntes man burde trække maskinerne lidt væk og lade naturen bestemme lidt mere over livet, da jeg godt kunne frygte at det på sigt skader mere end det gavner.

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar