Lia Linea, Natascha Linea, Novah Noice

Hvordan opdrager jeg mine børn?

10. april 2017

Opdragelse af børn skiller tit vandene meget – Nogle opdrager meget kontant og tager alle kampene, andre opdrager lidt mere blidt og vælger sine kampe med omhu, og så er der nogle der slet ikke opdrager børnene. – Jeg har fundet den opdragelsesmetode som jeg tror på er den rigtige,

Jeg har lært Lia siden hun var helt lille at man skal sige “Tak” når man får noget, så nu siger hun tak også selvom hun kun får et glas vand, hun siger også næsten altid “undskyld” når hun kommer til at ramme mig eller andre ved et et uheld.

Min opdragelsesmetode ang sit legetøj og oprydning er nok lidt mere blød end ved mange andre, der er dage hvor jeg vælger mine kampe med omhu da jeg ikke gider gå og være sur og svær hele tiden, fx i dag ville hun lige vise sig, tror jeg så hun splitter hele sin legetøjs reol ad, jeg valgte hende at gøre det og bagefter bad jeg hende rydde det hele op selv, hvilket hun også gjorde. Vi fik en god snak imens hun ryddede op omkring det med at rode så meget og at det jo er kedeligt at rydde op helt selv. – Så selvom jeg ikke valgte at give hende en time out, så er jeg sikker på hun lærte noget af det alligevel.

Jeg kan godt få lidt ondt i maven af de forældre der tager ALLE kampene, fordi jeg tror også børn har brug for at have en løsere opdragelse, og ikke hele tiden få af hvide hvad barnet ikke må og at barnet ikke skal gøre det og det. Selvom jeg tager min kampe med omhu og ikke er sur og tvær hele dagen. så syntes jeg faktisk Lia er godt opdraget, og vi har ikke ret mange konflikter i hjemme (endnu) og jeg tror det handler om at jeg lader hende gøre det i hendes tempo. Fx hvis hun skal rydde op, og at hun gerne lige vil tegne først så lader jeg hende tegne først, for så er hun klar til at rydde op og gør det uden brok, og det er jo dejligere både for mig men også for Lia.

Jeg syntes mig og Lia er gode til at lave en måde så vi begge er glade, for jeg vil have hun fx skal rydde op efter sig og 99% af gangene gør hun det også af egen fri vilje, men jeg venter så også til hun er klar og selv har lyst , det skal bare være gjort inden hun skal sove. – Nu får jeg nok en masse huk for at opdrage på denne her måde, men det er en måde som jeg er tilfreds med, og det er den måde som jeg mener er den bedste for mine børn.

kys kys <3

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar