Lia Linea, Natascha Linea

Er jeg konfirmeret? – Og drømmer jeg om at se Lia blive det?

23. maj 2017

Så er det igen konfirmations tid, den tid på året hvor mange unge mennesker siger JA til at de tror på gud, men hvor mange tror egentligt på gud? Jeg tror ikke på det er ret mange som reelt tror på gud, jeg tror rigtigt mange ”bare” bliver konfirmeret fordi det gør alle, og det er en tradition, og man bryder jo ikke de danske traditioner.

Da jeg blev konfirmeret tilbage i 2009, blev jeg også konfirmeret kun på grund af at det gjorde alle bare. Vi havde vi fundet en super flot kjole til mig som jeg var virkelig glad for, og jeg følte mig virkelig i centrum den dag og følte mig pludselig ”voksen” for nu var jeg jo trådt ind i de voksnes rækker, og følte mig en lille smule som en prinsesse, nå men det er ikke det dette indlæg skal handle om.

Det skulle egentligt handle om, hvad jeg mener om det gigantiske gave ræs en konfirmation er blevet og hvor overdrevet jeg syntes det er blevet, da jeg blev konfirmeret blev folk hentet i kæmpe limousiner, veteranbiler, hestevogne og så videre Dengang følte jeg at jeg blev snydt for noget fordi jeg skulle gå hjem, men nu kan jeg godt se at det var fuldstændig overdrevet det der skete dengang og det der stadig sker, hvorfor skal vi bruge så mange penge på en konfirmations fest? Vi har jo vores bryllup som vi kan spytte penge i. en konfirmations fest er jo ikke en fest der handler om at bruge mange penge, det handler om at være sammen med familien og dem man holder af og fejre man er kommet ind i de voksnes rækker.

Når Lia bliver gammel nok til at blive konfirmeret håber jeg at hun gør det HUN vil og ikke det resten af klassen gør, eller føler hun bliver ”nød” til det på grund af traditioner og fordi det er bare noget man gør, men jeg håber at hun vil bære min kjole den dag med stolthed, også selvom det måske bliver en nonfirmationsfest, den kjole betyder meget for mig fordi både mig og min søster har båret den på vores store dag, og så håber jeg jo selvfølgelig også Lia vil bære den.

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar