Lia Linea, Natascha Linea, Novah Noice

Fredags slik hele ugen

17. juli 2017

Her i huset spiser vi IKKE  Fredagsslik, eller jo det gør vi på en måde, vi spiser slik hele ugen i stedet for kun om Fredagen.

Min holdning til Fredags slik er at børn så finder ud af det kun er noget man kun må få en gang imellem og derfor spiser meget af det, og får derved et totalt sukkershok hver gang de smager lidt sukker. Her i huset må hun gerne få en flødebolle, en chokoladekiks, lidt slik eller andet hver dag, men mange gange siger hun nej tak til det, fordi hun ved at hun bare kan få noget senere eller i morgen hvis hun har lyst der, og ikke bliver nød til at spise nu hvis hun vil have lidt slik. Hver aften til aftensmaden drikker vi Cola, saftevand og vand og mange gange vil hun have vand til aftensmaden, igen fordi hun ved det andet med sukker i er der hele tiden og hun bare kan bede om noget en anden dag. Jeg er sikker på at det giver børn et bedre forhold til sukkerholdige produkter hvis det er noget de selv lære at styre fra start af. Lia vil meget hellere have en pose med ærter, en portion jordbær eller andet frugt i stedet for slik, kager og søde sager. Jeg mener at Lia har et sundt forhold til slik, selvom hun spiser lidt næsten hver dag. Det gør jeg fordi hun netop ved at man sagtens kan spise andet end slik når man skal hygge om fredagen, og at hun sagtens kan sige nej tak til slik, hvilket jeg ikke har oplevet med ret mange andre børn på hendes alder.

Jeg har heller ikke forstået hvorfor man kun som barn må spise slik hver Fredag, for mange voksne spiser jo slik mere end en gang om ugen, børn tager jo ikke skade af en lille portion slik hverdag, tværtigmod. De får efter min opfattelse et bedre og mere naturligt forhold til slik og ved at det er noget men kan spise hele ugen og man ikke behøver at sige ja tak hver gang det bliver tilbudt, uden at være bange for at man ikke får noget. Lia ved hvor slikskabet er her i huset men yderst sjældet beder hun slev om slik, og jeg er virkelig stolt af min datter, over at hun ikke gider spise slik, chips osv.

Det er en af de ting jer er stolt af at have lært af min far, for sådan gjorde han også altid ved mig og min lille søster da vi var små, jeg er også altid vokset op med slik, og det gør jeg sagtens kan have en slikpose i 2-3 uger uden at tømme den,

Foto: Janus Nielsen / Kanal 4

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar