Natascha Linea

Husk hvad der er morens tarv

12. juli 2017

Jeg er seriøst nogle gange ved at brække mig, over alle de curling forældre der siger “Husk nu på hvad der er barnets tarv” – Selvfølgelig skal man ALTID tænke på barnet og selvfølgelig skal barnet ALDRIG lide overlast! Men, men! Man skal også huske at tænke på sig selv og være en lille smule egoistisk, bare en gang imellem.

Når man er mor har man nogle gange også behov for at tænke på sig selv og mærke efter helt nede i maven hvad, er det, man selv helt egoistisk har behov for og lyst til. Og så “skubbe” børnene over til nogle bedste forældre i nogle dage, så man kan tænke på sine egne behov. og få lade sine “mor batterier” op igen.

Selvfølgelig skal ens planer IKKE gå ud over børnene, men er moren ikke glad så er børnene det heller ikke, og så er det man nogle gange må se indad og tænke på sine egne behov.

Men i dagens Danmark har jeg oplevet at det er lidt “forbudt” at tænke på sine egne behov. Og det forstår jeg virkelig ikke! – For er man f.eks ikke glad i den by man bor i, smitter det jo af på børnene, og så kan børnene fungere godt i institutionen, men er moren ikke glad så er børnene det heller ikke, og så er det jo på en måde også børnenes behov at man flytter til et sted hvor ALLE i familien kan trives og fungere optimalt. 

Eller har en mor behov for at rejse en uge uden børn, så er man jo næsten en “Lorte mor” fordi børnene har jo også behov for ferie. Ja det har de, men mor har også brug for mor tid mere end de 5 min hun kan nå i badet om dagen. – Jeg er nogle gange ved at gå i spåner over de folk som bliver beskyldt for alt muligt fordi de tager en uge fri uden børn, eller flytter på tværs af landet. Børn har det godt og trives hvis deres primære omsorgsporsener har det godt og trives. 

Jeg oplever at nogle mennesker mener at ens liv næsten slutter når man får børn, og det gør det jo slet ikke. Jeg har det bedste af begge verdener. Jeg har en hverdag med to fantastiske børn, men jeg ved jeg næsten til hver en tid kan få dem passet ude hvis jeg har brug for mor tid. Det er mine børns behov at de har en mor der er er frisk og udhvilet. Når man er mor, har man nogle gange bare brug for alene tid, selvom det ikke altid er barnets behov. Men på længere sigt vil det gavne alle parter, at man kan lade batterierne op og være klar til en ny uge med skrig og skrål

Så husk alle jer mødre derude, at selvom i er blevet mødre, så tænk på jeres behov, bare en gang i mellem. Om det er en flytning i virkelig gerne vil, en fest i vil deltage i, eller en ferie i virkelig gerne vil på. Jeres børn får en helt ny mor, hvis i også gør det I ønsker!

Jeg er blevet en så meget gladere person og mor efter jeg er flyttet til Gedser, Nej det var ikke Lias og Novahs behov at flytte det var udelukkende MIT behov, men jeg ved jeg gjorde der rigtigt for VORES familie, ved at flytte, for når mor er glad og tilfreds så finder børnene også hurtigt ind i de nye rammer, jeg kan se Lia og Novah trives så godt i deres nye børnehave, Lia har mange venner, og næsten ligemeget hvor vi går hen i Gedser så kender Lia nogle, og der er skønt. Jeg kan se på mine børn, at ved at lytte til mit behov dengang vi flyttede, fik jeg dækket deres behov for trykhed, venskaber og en trykkere sted at bo. 

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar