Natascha Linea

Børneguide – for og imod

11. august 2017

Nu fylder min lille (store) pige hele 4 år :O Hvor blev tiden dog lige af? Syntes ikke det er ret længe siden jeg lå med hende i mine arme og hun var så lille og skrøbelig, hun havde så meget brug for sin mor 24/7 og kunne ingen ting selv, men nu er hun en pige med ben i næsen som har mindre og mindre brug for sine forældre, for hver gang hun kan noget nyt smelter mit hjerte af stolthed og en lille bitte smule sorg, sorg over hun får mindre og mindre brug for sin mor. Jeg elsker denne lille krudtugle højere end noget andet i denne verden. ens børn er det mest dyrebare man har og man beskytter dem med sit liv og man elsker dem mere end livet selv.

Nu hvor Lia er fyldt 4 år (Lige om få dage) så kan hun jo køre med børneguide, min lille skat kan nu tage toget helt alene mellem Ringsted og Odense. Jeg er 100% sikker på at Lia sagtens kan klare det for hun er en sej pige som har mod på mange ting, som mange 4 årig ikke tør. Så jeg er slet ikke bekymret for om hun kan klare det for det er jeg sikker på hun kan. – Men det er mere om jeg kan give slip på hende og lade andre fremmede mennesker passe på min lille basse. Tør jeg godt give fremmede mennesker lov til at passe mit barn i lidt over en time og sørger for at hun bliver fragtet sikkert frem og tilbage mellem mor og far. Jeg ved virkelig ikke om jeg tør?

Syntes alt inde i mig er så splittet. for det kunne være så meget nemmere både for mig og Bent og Lia, at hun kunne tage toget selv med børneguide vognen, både rent økonomisk og rent tidsmæssigt. Men selvom det hele kunne blive nemmere, hvis vi begyndte på børneguide er jeg virkelig nervøs bare ved tanken om det! – Min lille store pige, er hun virkelig blevet så stor og så selvstændig?

Hvor gamle er jeres børn da de begyndte at køre med børneguide?

Min tanke var at de første gange hun skulle prøve og køre med børneguide var at jeg så vile sidde i vognen ved siden af for at være sikker på at hun ikke blev ked af det eller at der ikke pludselig skete noget, bare for at være 100% sikker på at hun virkelig godt kunne selv. For jeg er godt nok lidt spændt og nervøs for om hun kan klare den tur alene? Men helt ærligt så er jeg næsten 100% sikker på at det kan hun godt, hun ville helt sikkert på finde en pige og lege med, og så ikke tænke videre over det for hun er er jo vand til at køre med offentlig transport sammen med mig og morfar. Jeg ved det ikke er simpelthen så splittet 🙂

Er jeg en dårlig mor hvis jeg sætter hende på toget alene? Tænker jeg kun på mine egne behov? er det Lias ønske at komme med toget alene? Er hun for lille til den endnu? Vil folk se ned på mig over hun tager toget alene? Hvad nu hvis hun skulle blive ked af det undervejs? Skal vi vente et eller to år endnu?

Knuzzer herfra og god weekend

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar