Lia Linea, Novah Noice

Er lyserød en drengefarve & er blå en pigefarve

14. oktober 2017

Jeg er så træt af folks farvehysteri, hvad er pige farver og hvad er drengefarver? og er der overhovedet noget der hedder det? – I min verden og den måde jeg opdrager mine børn på er farver bare farver, der er ikke noget der hedder drenge farver og der er ikke noget der hedder pige farver, det er bare farver.

grunden til jeg laver det her indlæg er fordi jeg i dag har malet mine børn fælles legeværelse lyserød, og i forbindelse med det, har jeg fået kommentere på at jeg “har et favorit barn” “jeg ville ønske Novah var en pige” “jeg ser ikke min drengs behov” ” jeg elsker Lia mest” Osv. og helt seriøst blev jeg lidt chokket over den måde folk reagerede på, på grund af en skide farve. Lyserød var før år 1940 en drengefarve, og blev så efterfølgende en primært pigefarve.

Jeg vil gerne opdrage mine børn med at farver er farver, og ikke drengefarver og pigefarver. Man kan som dreng godt gå i lyserød og lilla og man kan godt som pige gå i blå og grøn.

 

Mine børns værelse er lige nu helt lyserød på alle vægge, gardinerne bliver nok blå eller grønne, og der kommer en masse Wallstickers med cars, flyvemaskiner, og andre motorkøretøjer. så man kan se det både er en dreng og en pige som bor der,

 

Slap af okay! – Min søn leger da både med barnevogne, dukker og barbiedukker, og min datter leger da også med biler og værktøj 🙂 – Og de udvikler sig altså helt fucking normalt <3

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar