Lia Linea, Natascha Linea, Novah Noice

Hvordan opdrager jeg mine børn?

27. november 2017

Jeg syntes det var på tide at lave en “top 5” over de ting jeg ligger mest vægt på i min måde at opdrage mine børn på ♡ – Vi alle forskellige og der er er ingen ringtig og forkert måde at opdrage på, der er desværre ingen brugsanvisning med når man får børn, så man må bruge det man selv har erfaret i sin egen opvækst og bruge sin sunde fornuft 🙂
Lia hun er lidt svær at forstå og har sindssyg meget energi du kan læse mere om det her der var lidt debat omkring hvad jeg gjorde og ikke gjorde for at hjælpe hende, hun går til talepædagog ca hver anden uge, og hjemme arbejder vi meget på at få hendes sproglige udvikling i en positiv retning hun er gået fra 15% til 19% mens hun har gået til talepædagog, hun kan tale helt og har ikke behov for mere talepædagog når hun er på 100% – omkring hendes energi så gør vi også noget for at afhjælpe hendes høje aktivitetsniveau, jeg sørger for hun leger det færdig hun har gang i, sørger for hun har malet det færdig hun er ved at male eller spiller det spil færdig hun lige har funder frem, og det er blevet så meget bedre de sidste par måneder.

  • Må mine børn snakke med fremmede? Dette her er folk for det meste enige i, børn må ikke snakke eller gå med fremmede! – Men der er jeg uenig på mange områder, for snakker vi voksne ikke selv med fremmede? vores venner var vel engang også fremmede for os? Jeg syntes og jeg opdrager mine børn med den holdning at man gerne må snakke med fremmede mennesker i bussen, toget eller brugsen, men at man ikke må gå med dem hvis de gerne vil have man går med dem, for jeg syntes der er stor forskel på at snakke med fremmede i køen i lidl og så gå med dem hjem for at se deres “hundehvalp” Og jeg syntes faktisk det er noget underligt noget at opdrage børn til at de ikke må snakke med fremmede, for så vil de måske vokse op i den tro at man ikke må snakke med folk omkring sig, og jeg ønsker personligt ikke at have børn som er lukkede og asociale jeg ønsker at få to børn som er åbne og meget sociale og som har nemt ved at finde venner, indtil videre er Lia godt på vej til at blive en pige med masser af venner og som er super social.

 

  • Oprydning og pligter i hjemmet? Jeg mener det er en vigtig del af børns opvækst at man har pligter i hjemmet, så man lære at blive selvstændige personer som kan finde ud af at holde et hjem rent og pænt, både Lia og Novah tager deres egne tallerkner ud fra bordet når de har spist mad, ligger de deres eget tøj til vask når der er beskidt, og til sidst rydder de efter sig selv, så har de ekstra pligter som de hjælper med en gang i mellem, fx dække bord, tage ud af bordet hjælpe med at rydde op i stuen osv. Mine unger hjælper altid til med et smil på læben, og jeg mener det er en vigtig del af at være familie at man kan være sammen om de huslige hverdags pligter, og det ikke bare er en sur tjans som bare skal overståes, for  når man gør det sammen så går det hele altid bare meget nemmere og er meget mere hyggeligt. 

 

  • Sproget i hjemmet? Jeg taler ikke altid lige pænt og det ved jeg godt selv, men overfor børnene taler jeg altid pænt, jeg går meget op i at mine børn taler pænt og Lia ved godt jeg ikke vil have hun bander når vi er sammen, og hun ved godt jeg syntes det lyder grimt. hun siger selv nogle gange “det kun dumme børn der snakker dumt” jeg er glad for hun 99% af tiden snakker pænt til og om andre mennesker, dejlige høflige lille pige 

 

  • Samsovning og badning Her i huset syntes jeg Samsovning er en vigtig del af mine børns opdragelse, lige nu samsover jeg kun med Lia af den årsag at Novah ikke kan eller vil falde i søvn i min uden jeg ligger der, og der er simpelthen ikke plads til at vi alle 3 kan ligge i sengen, så jeg er på udkig efter en dobbeltseng hvor vi alle kan samsove sammen, jeg tror på børn har brug for den trykhed og nærhed Samsovning giver og at de nok selv skal sige fra når de ikke har lyst til det mere. Når vi går i bad går vi også alle 3 i bad sammen, jeg syntes det er så meget nemmere bare at hoppe i bad med ungerne når de sidder i badekar sammen, og så er det altså bare super hyggeligt at være i bad samen med ungerne, samt det giver dem et mere naurligt forhold til nøgenhed og det at være nøgen overfor hinanden, for her der har jeg absolut intet problem i at bade med både Novah og Lia og de virker til de selv syntes det er hyggeligt og ejeg er sikker på de ligesom med Samsovning nok selv skal sige fra, når de ikke har lyst til at være i bad med deres mor eller bror/søster mere.  

 

  • Mobning Som i ved er jeg selv blevet mobbet igennem hele min barndom, og ungdomsliv. så jeg går meget op i mine børn IKKE bliver mobbet og mine børn skal heller ikke mobbe nogle, jeg snakker meget med Lia med at hun skal huske og være søde overfor de andre børn, og man skal lege med alle sammen, så der ikke er nogle som bliver kede af ikke at være med i legen, for mobning er ikke kun aktiv mobning det er også udelukkelse fra fællesskabet, men heldigvis er Lia god til at lege med alle og få alle med i legen, store som små. 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar