Ikke kategoriseret

Børneguide – Lort eller Lykken

26. januar 2018

Da jeg startede på dette blogindlæg var jeg meget positiv omkring børneguide, og det er jeg som sådan stadig, men man skal bare huske at det hedder ”DSB børneguide” så de er ikke altid lige til at regne med, jeg har nu oplevet 3 gange at jeg ikke kan hente min billet da de simpelthen har kommet til at annullere reservationen, og solgt billetten til anden side, og det skete også i dag. Så husk på hvis jeres børn skal køre med børneguide skal i altid have en plan B. I dag skal hun hjem til sin far, og jeg glæder mig til at tilbringe kvalitetstid sammen med Novah alene. I forbindelse med at jeg sender hende med børneguide så har jeg fået rigtigt mange spørgsmål som jeg vil prøve efter bedste evne at besvare her. Og jeg håber jeg har fået dem alle sammen med – Jeg er rigtig glad for børneguide, jeg syntes det er supergenialt, og en god måde for skilsmisse familier som bor langt fra hinanden, Ja jeg ved da godt det er mit eget valg at flytte langt væk fra hendes far. Men nu er det nu engang sådan vores situation er, vi bor meget langt fra hinanden, og vi skal få det bedste ud af det, og den bedste måde lige for tiden er børneguide, Lia elsker at køre i børneguides toget, og glæder sig altid vildt meget, hvis hun af den ene eller anden årsag ikke skal køre med den ene weekend kommer hun altid med et langt ”Øv” efterfulgt af ”nu ser jeg ikke mine venner”

Hvordan tør du? Jeg tør godt at sende hende med børneguide fordi der er så meget sikkerhed omkring det, de passer virkelig på børnene, de ”låser” dem inde i et af togets vogne og de eneste der må være der er børnene og Personalet. Når et barn skal af på en station så skal den forældre som henter skrive under på at man har hentet barnet, og i dette her tilfælde skal fx Bent skrive under og det er kun Bent som kan hente hende, sender han fx sin mor, veninde osv så ville hun ikke kunne få Lia udleveret. – Så simpelt jeg tør fordi de virkelig passer på børnene.

Er hun ikke for lille? Hun er ikke for lille, for at kunne komme med børneguide skal man være fyldt 4 år og kunne klare sig selv på toilettet. Man kan så individuelt diskutere om 4 år er for lille eller ej, jeg syntes personligt det handler om barnets væremåde, nu er Lia meget udadvendt og meget kontaktsøgende til andre børn, så hun fungere super godt i toget. Men har man et barn på 6 år som er meget indadvendt og som ikke tør prøve noget uden mor og far, ville det nok ikke være en god ide med børneguide i dette tilfælde.

Tror du det er Lias behov? Både ja og nej, hun har altid gerne ville afsted, har aldrig presset hende, også første gang hun skulle prøve sprang hun ind i toget og der var absolut ingenting. Det er jo helt egoistisk mit behov hun skal køre i børneguide, men hun er glad for det og glæder sig til at køre i det, så det er jo med tiden også blevet hendes behov, hun bliver jo større og vokser enormt meget ved at hun kan tage toget ”selv” – hun får jo mere selvtillid og selvværd ved at hun får lov, hun finder ud af at de voksne stoler nok på hende til at hun gerne må tage alene med toget. Hun føler sig jo stor og dygtig når hun får lov til at gøre det selv, så jeg kan kun se at det gavner os begge på længere sigt 

Hvor længe fortsætter i? Jeg er så meget i tvivl omkring om vi skal fortsætte med at køre børneguide, Lia er så glad for det og hun syntes det er så sjovt, men der er bare ofte så mange problemer med det. At jeg seriøst hver anden Fredag er ved at få stress 😛 – Men sådan er det! Jeg må se hvad i finder ud af fra gang til gang.

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar