Lia Linea, Natascha Linea, Novah Noice

Køre jeg stadig ifavnsk?

19. marts 2018

Nu har jeg de sidste par dage fået en del beskeder om jeg stadig kører det ifavnske opdragelses metode. Det gør jeg både og, har fundet den metode der passer bedst til mig og mine børn, så jeg vil ikke kalde det ifavnsk. Jeg vil ikke kalde det noget, det er bare min egen stil, og min egen måde 🙂 Under her vil jeg skrive lidt om hvordan jeg opdrager mine børn og hvad jeg lægger stor vægt på i min dagligdag 🙂

 

  • Samsovning.

Jeg har sovet sammen med min datter siden hun var 2 år og Novah har ikke vist interesse for det og har ikke kunne finde ro i min seng, ikke før nu! Nu er han endelig begyndt at vise interesse for at ville sove sammen med mig og Lia 🙂 – Weee, jeg er så glad for at de begge nu vil sove sammen med mig. D 20/4 Køber jeg en stor dejlig seng, så der kan være ordentlig plads til os alle sammen. Mine børn må sove sammen med mig lige så længe de vil! 

  • Ipad i sengen.

Lia hun får lov til at have ipad i sengen hver aften når hun skal sove, hun får lov til at falde i søvn til den, jeg har valgt at gøre det fordi hun gerne vil og jeg syntes personligt ikke det gør noget hun får lov at ligge 30-40 min med den hver aften, jeg kan ikke se hvad det skader,  og når hun selv viser interesse for at gerne ville ligge og se tegnefilm, så lader jeg hende. Når vi får den nye seng så ryger ipad’en, og vi går istedet over til at hun må se DVD.

  • Slik hver dag.

Mine børn får lov til at få slik hver dag, også i hverdagene. de får jo ikke 20 stykker slik hver dag, men de får lov til at få 5-10 stykker slik hvis de har spist godt med aftensmad. Jeg tror ikke på man får nogle børn som har et sundt forhold til slik, hvis de kun må få noget en gang om ugen, Lia og Novah må få slik hver dag, men ofte gider de ikke spise særlig meget fordi de ved de bare kan få noget i morgen, de ved at der er slik hverdag og så behøver de ikke at hamstre og grovæde slik når de endelig kommer på bordet, jeg mener mine børn har et godt forhold til slik, for ligeså ofte som de spiser slik, ligeså ofte vil Lia og Novah hellere have frugt 🙂

  • Faste sengetider.

Mine unger har self faste sengetider +- 30 minutter Når klokken er 18.30-19.30 kommer Novah i seng og an på hvad vi har lavet i løbet af dagen, kommer Lia i seng mellem 19.30-20.30 og så sover hun ca kl 21.00 og Novah sover næsten altid med det samme. Jeg er ikke super streng med faste sengetider, men vil gerne have de kommer seng sådan cirka samme tid hver dag, men + – Jeg er ikke super streng og striks lige på det punkt bare inden for en time i det tidsrum jeg har valgt 🙂

  • Badning.

Ungerne kommer stadig i bad dagligt, Novah var ca 1½ år før vi brugte sæbe jævnligt på ham, nu bruger vi sæbe uden parfume og parabener til BEGGE børn. Grunden til vi bruger sæbe dagligt nu er, fordi at de begge er blevet så store nu de sviner sig hele tiden. Og der er behov for at bruge sæbe, hvis de bare hurtigt skal have en skyller og ikke er beskidte kan vi godt springe sæben over 1 eller 2 dage 🙂 

  • Time out.

Jeg bruger Time Out herhjemme, jeg har fået afvide af pædagogerne i børnehaven at man ca + – skal regne med at børn godt må sidde i time out, det antal år de er. så Lia må sidde i time out i 4 minutter og Novah må i 2 min. Vi bruger ikke som sådan minutter, men de skal sidde i Time out til de kan finde ud af at gøre det om som de fx har gjort. Fx kom Novah i time out i går da han slog Lia med et stykke legetøj, tror han sad der i 30-40 sekunder, og da han så gik over til Lia og sagde “undskyld” ved at give hende et kram og kys, var det fair nok og han måtte godt komme fra time out igen 🙂

  • Sig undskyld.

Vi bruger meget tid herhjemme på at man skal sige undskyld når man kommer til at ramme hinanden, drille hinanden eller fx laver ballade, Lia er blevet så god til at sige og det Novah siger det på sin egen måde. Han krammer og kysser og puter der hvor han ramte en, mega sødt. Jeg går meget op i at de kan finde ud af at sige undskyld til hinanden og andre

  • Opgaver i hjemmet.

Begge børn har en fast opgave i hjemme det er at tage deres egen tallerken ud når de har spist af den, og så forventer jeg at de begge to hjælper mig når jeg beder dem om det, og det gør de faktisk også, de er så dygtige begge to til at hjælpe mig, selvfølgelig på hver deres Niveau. Novah er super god til at tage alle de lette ting ind på bordet når det skal dækkes, hvor Lia kan tage nogle af de tungere ting ind. Jeg er så glad for de er så gode til at hjælpe til på det Niveau de nu kan

  • Kærlighed og omsorg

Og den vigtigste ting af dem alle. Kærlighed og omsorg jeg går meget op i vi hver dag kysser, krammer og viser kærlighed og omsorg til hinanden, Lia fortæller mig flere gange om dagen hun elsker mig og morfar, hun kysser og krammer os ofte, det samme med Novah, han kan jo ikke fortælle det men han viser det ved at kysse og kramme, både mig, morfar og Lia. Syntes jeg har fået opdraget nogle sunde og kærlige børn. som viser kærlighed og omsorg over for både mennesker og dyr 🙂 

God nok er det 100% ifavnsk men det er 100% min måde og jeg er meget stolt af den måde JEG har fået opdraget mine dejlige og kærlige børn

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar