Natascha Linea

Madbudget og madplan

31. juli 2018

Som lovet vil jeg nu dele mit første forsøg på at lave en Madplan, så den er nok ikke perfekt, men jeg er ret stolt over mit forsøg og vil følge den, og så vil jeg se hvordan det er gået efter en uge. Min håb er at jeg laver madplan hver uge.

Jeg syntes selv jeg har fået en god og sund madplan frem, og jeg syntes selv den er godt varieret så jeg får en god sund og næringsrig kost 🙂 jeg har brugt rema1000 madplan, som jeg virkelig synes er super genial, og det er nok også den hjemmeside jeg kommer til at bruge efterfølgende. der står at 4 ud af mine 5 opskrifter jeg har valgt er nøglehulsmærket, så det er sundt, hvilket jeg også synes er vigtigt når mine børn også skal have maden ned i deres maver. 

De krav jeg har sat mig selv i forbindelse med min madplan er mange men rimelige simple. Jeg har sat mig for at prøve at spare så mange penge som muligt uden at gå på kompromis med maden. Jeg vil spise så mange rester jeg kan og virkelig tænke over billige alternativer men samtidig leve sundt og godt.

jeg har valgt at der skal være 1 Oksekøds dag – 1 vegetar/veganer dag – 1 rugbrødsmads dag – 1 svinekøds dag – 1 fugle dag, i den første uge, måske jeg laver det om i næste uge, men det er sådan uge 1 ser ud. jeg kan godt lide det ikke er det samme vi får hver dag eller flere gange om ugen, så derfor er jeg ret vild med der er forskellige muligheder på rema1000 hjemmesiden, så sådan en som mig kan vælge noget andet end det man er vand til 🙂

Til de hurtige kan de godt se dette kun giver 5 dage, men lørdag er “rest” dag, hvor jeg igennem ugen har frosset alle små rester ned så vi om lørdagen kan få alt godt fra ugen og spise alle de små rester der evt måtte være tilbage, men som ikk er nok til et fuldt måltid. Søndag er så “tøm” køleskabet dag, hvor jeg bruger alle de rester jeg ikke har fået brugt i ugens løb fra de forskellige retter. – Jeg håber det kan lade sig gøre, på den her måde og jeg glæder mig til at se om det løber rundt på den her måde 🙂 Kan ikke helt finde ud af om jeg skal starte nu her når jeg flytter ind Onsdag, eller om jeg skal vente til Mandag da det så er nemmere da alle madplaner starter med Mandag inkl min egen. 

Mandag: Pasta bolognese med pastagrønt 

Tirsdag: Fuldkornstortilla med grønsagsfyld

Onsdag: Rugbrødsmadder med lidt af hvert 

Torsdag: Pølser med spaghetti hår

Fredag: kylling i staniol med ovnstegte jordskokker og salat 

Lørdag: fryse rester 

Søndag: tøm køleskabet

 

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar