Ikke kategoriseret

Prinsesse Novah & Prins Lia

15. juli 2018

 

Jeg er simpelthen så mega træt af konstant at skulle forsvare MIT valg af tøj til MINE børn.

Jeg elsker ikke nogle af mine børn mindre eller for den sags skyld højere, og jeg klæder mine børn i hvad der lige ligger øverst i tøjbunken, og er der så Batman eller blomster på, så er jeg FULDSTÆNDIG ligeglad. for noget tøj i en bestemt farve gør ikke jeg elsker mine børn mindre af den grund, det gør bare jeg jeg ikke går ind for den der sindsyge opdeling af “pige” og “dreng” allerede fra nyfødt. Min dreng Novah har langt lyst hår fordi jeg syntes det er skide sødt til ham og jeg syntes han ligner en lille trold der er ude på ballade, jeg syntes at det afspejler hans personlighed så meget og kunne på ingen måde forestille mig Novah med kort hår. på samme måde elsker jeg Lias hår da det også afspejler hendes hår som den hun er, hun er nemlig en fin lille pige som elsker at klæde sig ud som pige og være fin dame. jeg klæder mig børn på den måde jeg syntes passer bedst til dem og deres personlighed. Og så jeg totalt ligeglad og det er lyserødt eller blåt. 

Jeg har lige læst en artikel på www.alt.dk som handler om “drengefarver” og “pigefarver” og jeg er fuldstændig enig i mange af de ting de skriver i den artikel. der står blandt andet “Nogle kønsforskere mener, at vi skader børnene ved allerede som små at opdele dem i piger og drenge. Ved at give børn forskelligt tøj på vælger vi som voksne at signalere til dem, at de er forskellige, mener blandt andet den svenske kønsforsker David Tjede” og så står der blandt andet også “Karen Sjørup håber, der kommer en modereaktion i fremtiden – så måske skal næste generation af forældre til at spejde efter lyserblåt til deres piger og lyserødt til drengene. – Jeg syntes, det bliver uendelig sterotypt med alt der lyserøde og lilla, så jeg kunne godt forestille mig en modereaktion. Jeg ser en stærk tendens blandt visse grupper til både at opdrage deres børn og tænke kønskritisk i, at man ikke vil sætte sine børn ind i kønssterotyper. Også at tillade drengene at have prinsessekjoler på, og der er en tendens der har bredt sig ret hurtigt blandt pædagoger og unge forældre…..”

Jeg tænker virkeligt ikke over hvilket tøj mine børn har på når jeg vælger tøj til dem tager jeg det som ligge øverst i bunken, og ja nogle gange er det lyserødt og andre gange er det blåt. men jeg mener også det er godt at opdrage sine børn til man kan gå i lige netop det tøj man har lyst til. se fx deres mor som er korthåret og går sommetider i skjorter. jeg er jo stadig ligeså meget pige p.g.a det. Hvis mine børn en dag bliver mobbeofre for deres tøj er det absolut ikke min skyld. så er det 100% forældrenes til de børns skyld, for vi lever i et frit land hvor vi kan klæde vores børn og gå i det tøj man selv ønsker og der skal være plads til alle og alle opdragelse,s metoder. Ingen er mere rigtige end andre. og jeg mener min måde er den bedste for MINE børn og i bruger den måde i mere er rigtige for JERES børn.

 

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar