Natascha Linea

hvorfor tør jeg føde hjemme igen?

12. juni 2018

Jeg har fået en del kommentare på hvorfor jeg dog tør at føde hjemme igen efter sidste fødsel. Som i kunne se i De unge mødre så det rimelig kaotisk ud, men det var det slet slet ikke! Jeg vil prøve her at forklare lidt om mine tanker omkring en ny fødsel. Jeg er slet ikke bange for at føde på sygehuset, for det kommer IKKE til at ske. Grunden til jeg er så sikker på at det ikke kommer til at ske igen, er at jeg ved med mig selv og jeg kan mærke helt inde i min mave at det er det rigtige for mig at føde hjemme, alle undersøgelser viser at bare fordi det er sket en gang, er det ikke sandsynligt at moderkagen vil sidde fast igen. og jeg ved jeg vil føde hjemme, det er det eneste sted jeg kan føde. Jeg kan og jeg vil ikke føde på sygehuset. Så folk spørger mig “Hvordan tør du føde hjemme” plejer jeg at svare “Hvordan tør du at føde på sygehuset”

Jeg er absolut ikke blevet skræmt over en ny fødsel hjemme i trygge rammer. En ny fødsel hjemme, hvor jeg er på hjemmebane og hvor jordemoderen er på besøg i mit hjem! – Jeg er gået i gang med at læse bogen “Bogen om hjemmefødsler” Og jeg er kun cirka nået halvvejs i den men allerede nu, har jeg lært en hel del mere om hjemmefødsler end jeg gjorde før.  Jeg har blandt andet lært at man faktisk altid gerne må føde hjemme. Også selvom læger og jordemødre skulle være imod. Ikke for at virke totalt håbløs eller mega dum, men selvom jeg skulle få nej på et tidspunkt i denne graviditet, og der ikke er nogle virkelig god medicinsk grund til det. Så føder jeg hjemme igen. Det eneste de er bekymret for pt er at moderkagen sidder fast igen, men der er ingen undersøgelser som viser at bare fordi den har siddet fast en gang, så er chancen ikke større for den sidder fast igen. Og man vurdere ikke fra tidligere fødsler om det er i orden at føde hjemme. man vurdere det fra graviditet til graviditet og fra kvinde til kvinde. Så selvom jeg havde den fødsel sidst og min moderkage sad fast, er det intet som tyder på jeg ikke må føde hjemme igen. Men læger er generelt bare imod hjemmefødsler (eller det er ihvertfald min egen personlige erfaring, og hvad jeg har kunne læse mig frem til andre har oplevet” Og det er jeg lykkelig for, forskning viser at jo mere kærlighed du er i nærheden af og jo mere tryg du er,  jo bedre og nemmere fødsel vil du også få. Så selvom jeg måske skulle få nej til at føde hjemme, tror jeg personligt ikke at jeg får en bedre eller nemmere fødsel på sygehuset.

Jeg ønsker ikke at være en fødemaskine på et samlebånd, og det ville jeg blive hvis jeg skulle føde på sygehuset, da mine fødsler ikke er de hurtigste. Så ved jeg at jeg ligesom med Lia, vil blive fikseret i rygleje på en kold stue med stressende jordemødre, med ve måler og ve drop, og jeg skal spørge om lov til at gå ud og tisse. Jeg føler bare at på sygehuset er man en som bare skal ind føde og ud igen og jo mere overvågning jo mindre kontakt behøver de til den fødende. Jeg ønsker en hjemmefødsel hvor jeg er hjemme og kan gøre hvad jeg vil, jeg kan ligge i mit fødekar og jordemoderen kan holde sig på afstand og kigge mens min krop arbejder med veerne i det tempo min krop kan og vil, Jeg ønsker at være 20+ timer om at føde hvis det er det min krop vil, og ikke bare have en masse mekanisk tilsluttet for at jeg føder så hurtigt som muligt, det er den erfaring jeg har da jeg fødte Lia, absolut ikke nogen god oplevelse. Jeg vil 150% til hver en tid uden at blinke, føde hjemme igen. 

 

Til jer der er imod hjemmefødsler eller som måske er skeptiske omkring sikkerheden ved hjemmefødsler kan helt klar anbefale at læse bogen “Bogen om hjemmefødsel”

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar